Traseu avansati individual

Avansati individual

Concurentii de la aceasta categorie vor avea o proba de bicicleta de 26 km si o proba de alergare de 13,5 km. Mai jos se pot vedea detalii despre traseu pentru fiecare proba in parte precum si un grafic cu diferenta de nivel.

Proba Bicicleta – distanta 26 km / diferenta nivel +810m


Bike route 1566487 – powered by Bikemap 

Pentru avansati individual, proba de bicicleta va fi impartita in doua parti, intre cele doua fiind proba de alergare montana. Vor fi bucati comune la inceputul si la sfarsitul probei de bicicleta, cu traseul de amatori.
Startul se va da de la noua partie de biatlon de pe Valea Carbunarilor. Se urca sustinut aproximativ 500m, dupa care panta se mai domoleste. Traseul urmeaza poteca de pe culme, ce duce spre o poienita, de unde incepe o coborarea spre drumul forestier de pe Valea Popii. Se merge pe acest drum forestier pana pe la km3 al traseului, dupa care se va face dreapta si se va urca o culme. Se urmareste poteca pana la intersectia cu traseul turistic cruce albastra, dupa care se coboara in stanga catre Valea Cetatii. Se va traversa soseaua si se va ajunge la primul punct de revitalizare. De aici se va urca spre cetate si dupa aproximativ 250m se va intra la dreapta in padure. De aici se urmeaza poteca de pe culme pana pe la km6 al traseului, de unde se coboara in drumul forestier de pe Valea Hotarului.

Se va urca pe acest drum forestier aproximativ 2 km, pana la intersectia cu traseul turistic triunghi rosu. La aceasta intersectie se va face dreapta si se continua urcarea pana in Poiana Cristianului. Aici se va vor separa traseele de avasanti si amatori. Avansatii vor face stanga catre Spinarea Lunga, si vor ajunge intr-un punct de hidratare. Traseul are pe urmatorii 3 km, o succesiune de patru urcari si coborari, dintre care cea mai abrupta este prima pe care se vor urca aproximativ 500m.
Traseul continua pe culme, pe Spinarea Lunga, pana in dreptul Stanei turistice, pe langa care se coboara intr-un drum forestier. Aici cei de la Avansati individual, vor face stanga si vor merge pe acest drum forestier aproximativ 1 km, pana in apropierea soselei Brasov – Poiana, unde se va face dreapta catre punctul de revitalizare aflat in parcarea de langa statia de autobuz. Aici se va intrerupe proba de bicicleta si se va pleca in proba de alergare montana.

Dupa terminarea probei de alergare, se va lua bicicleta si se va pleca pe drumul forestier pe care s-a venit, pana in dreptul Stanei turistice. De aici, traseul continua inainte pe Valea Sticlariei pentru aproximativ 2,5 km, dupa care se ajunge la o portiune de sosea. De la Cabana Aviatorilor si pana in sus in curba de la Poiana Cristianului, se vor urca aproximativ 1,5 km pe sosea. Vor exista arbitrii in aceasta zona care vor avertiza conducatorii auto despre concurs, dar concurentii sunt obligati pe aceasta portiune sa respecte regulile de circulatie, deoarece circulatia nu va fi complet oprita.

In Poiana Cristianului, concurentii vor avea un nou punct de revitalizare.
Se va traversa soseaua si se va continua pe traseul turistic marcat cu banda albastra spre Pestera Rasnoavei. In apropierea pesterii, banda albastra cotinua inainte, dar traseul de bicicleta va face stanga pe marcajul turistic triunghi galben pe o poteca ce duce catre un punct de belvedere. Traseul continua pe culme tot inainte catre Dealul Bogdan, parasind traseul turistic triunghi galben, care coboara catre dreapta. In aceasta zona, va fi un post de control, deoarece va fi un punct in care vor ajunge si alergatorii de la stafeta avansati.
Dupa postul de control va urma o coborare abrupta, dupa care o urcare scurta inainte de Dealul Bogdan. Dupa urcare se va face dreapta pe o curba de nivel pe la baza dealului. Se va iesi intr-o poteca destul de lata pe o culme ce coboara catre Valea Carbunarilor, culme opusa celei pe care s-a urcat de la start. De pe aceasta culme se vor putea vedea atat Muntii Bucegi cat si Muntii Piatra Craiului. De pe culme se coboara in dreapta in Valea Carbunarilor catre sosire.

Proba Alergare – distanta 13,5 km / diferenta nivel +560m


Bike route 991216 – powered by Bikemap 

Traseul de alergare pleaca din Poiana mica. Se traverseaza soseaua Brasov – Poiana si se continua pe drumul vechi pana se ajunge la o intersectie langa Hotel Ruia, unde se va face stanga si se va urca spre Cariera de piatra si Izvor.
Se pleaca pe marcajul punct albastru, spre Pestera de Lapte. Se urmeaza acest marcaj pana se ajunge in traseul banda albastra (Saua Tampei – Postavaru). Aici se va face stanga si se urmeaza traseul banda albastra spre Crucurul mare/Crucurul Mic. La intersectia cu traseul triunghi albastru se va face stanga catre Valea cu apa. Se urmareste semnul triunghi albastru pana se ajunge la o bariera, in apropiere de Cariera de piatra si Izvor. De aici se coboara pe drumul pe care s-a venit pana in Poiana mica.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rdua5464/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273