Traseu stafeta amatori

Stafeta amatori

Concurentii de la aceasta categorie vor avea o proba de bicicleta de 17 km si o proba de alergare de 8,5 km. Mai jos se pot vedea detalii despre traseu pentru fiecare proba in parte precum si un grafic cu diferenta de nivel.

Proba Bicicleta – distanta 17 km / diferenta nivel +590m


Bike route 958657 – powered by Bikemap 

Startul se va da de la noua partie de biatlon de pe Valea Carbunarilor. Se urca sustinut aproximativ 500m, dupa care panta se mai domoleste. Traseul urmeaza poteca de pe culme spre o poienita, de unde incepe o coborarea spre drumul forestier de pe Valea Popii. Se merge pe acest drum forestier pana pe la km 3 al traseului, dupa care se va face dreapta si se va urca o culme. Se urmareste poteca pana la intersectia cu traseul turistic cruce albastra, dupa care se coboara in stanga catre Valea Cetatii. Se va traversa soseaua si se va urca spre cetate aproximativ 250m catre primul punct de revitalizare. De aici se intra in padure si se urmeaza poteca de pe culme pana pe la km 6 al traseului, de unde se coboara in drumul forestier de pe Valea Hotarului.

Se va urca pe acest drum forestier aproximativ 2 km, pana la intersectia cu traseul turistic triunghi rosu. La aceasta intersectie se va face dreapta si se continua urcarea pana in Poiana Cristianului. Aici amatorii vor merge tot inainte catre soseaua Rasnov – Poiana Brasov, unde vor ajunge la un nou punct de revitalizare.

Se va traversa soseaua si se va continua pe traseul turistic marcat cu banda albastra spre Pestera Rasnoavei. In apropierea pesterii, banda albastra cotinua inainte, dar traseul de bicicleta va face stanga pe marcajul turistic triunghi galben pe o poteca ce duce catre un punct de belvedere. Traseul continua pe culme tot inainte catre Dealul Bogdan, parasind traseul turistic triunghi galben, care coboara catre dreapta. In aceasta zona, va fi un post de control, deoarece va fi un punct in care vor ajunge si alergatorii de la stafeta avansati.
Dupa postul de control va urma o coborare abrupta, dupa care o urcare scurta inainte de Dealul Bogdan. Dupa urcare se va face dreapta pe o curba de nivel pe la baza dealului. Se va iesi intr-o poteca destul de lata pe o culme ce coboara catre Valea Carbunarilor, culme opusa celei pe care s-a urcat de la start. De pe aceasta culme se vor putea vedea atat Muntii Bucegi cat si Muntii Piatra Craiului. De pe culme se coboara in dreapta in Valea Carbunarilor catre sosire.

Dupa terminarea probei de bicicleta, in zona de start/sosire se va preda stafeta coechipierului care va pleca in proba de alergare.

Proba Alergare – distanta 8,5 km / diferenta nivel +370m


Bike route 1562504 – powered by Bikemap 

Se va alerga spre capatul partiei de biatlon de pe Valea Carbunarilor, de unde se va urca in stanga catre o poienita unde va fi un post de control. De aici se va continua la stanga spre Valea Popii pe poteca cu marcaj banda albastra. Dupa ce se ajunge in drumul forestier, se va face stanga, iar spre finalul acestuia se va face dreapta pe o poteca ce urca pe culme. Aceasta parte a traseului de alergare este comuna cu o bucata de la inceputul traseului de bicicleta. La intersectia cu marcajul turistic cruce albastra, va exista un punct de revitalizare. De aici se va urma semnul cruce alabastra pana la urmatorul post de control. De aici concurentii vor fi indrumati pe o poteca ce coboara spre sosea. Dupa ce se ajunge la drum, se va face dreapta spre Pestera Valea Cetatii. Aici va fi o portiune de aproximativ 150m unde se va alerga pe marginea drumului. In parcarea de la pestera va fi un punct de revitalizare. De aici se va urca aproximativ 1km dupa care se va urma poteca spre poienita de la inceputul traseului, si mai departe spre sosire.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rdua5464/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273