Cetatea Rasnov: cetate taraneasca ridicata in secolele XIII-XIV, ca fortareata impotriva tatarilor. Aici s-au filmat scene din filmul “Nemuritori” al lui Sergiu Nicolaescu.

 

 

 

Pestera Fundata: deschisa pentru vizitare abia la sfarsitul anului 2010, dupa ce a fost reamenajata, desi a fost descoperita aproximativ acum 60 ani. Aflata pe DN 1E, la 3 kilometri de la iesirea din orasul Risnov, spre Poiana Brasov, pestera este deosebita in Romania, in ce priveste iluminatul.

 

Pestera Rasnoavei: doar pentru cei pasionati de astfel de aventuri, pentru ca are un nivel ridicat de dificultate si nu se poate vizita fara echipament specializat, fiind neiluminata si deplasarea taras fiind foarte des necesara.

 

 

Bisericuta paganilor: este un ansamblu de stanci despre care se spune ca ar fi un loc sacru. Se ajunge de pe poteca din fata Pesterii Rasnoavei.

 

 

 

 

 

 

 

Cheile Rasnoavei: cu trasee amenajate pentru alpinisti si o instalatie pentru bungee-jumping, este un loc ce merita vazut. Se ajunge de la cabana Cheia, pe drum forestier.

 

 

 

Cheile Cetatii: loc linistit preferat de pasionatii de turism cu rulota. Acces comun pe drumul forestier care duce in Cheile Rasnoavei pe o distant de aproximativ 1km, pana la intersectie, unde se face stanga catre catre Cheile Cetatii.

 

 

Muntii Postavaru – Varful Postavaru: cu o altitudine maxima 1799m in Varful Postavaru, acest masiv are atat culmi prelungi si domoale, favorabile unor plimbari usoare, cat si piscuri cu versanti abrupti pentru alpinisti, precum si partii de schi.

 

 

Pestera de lapte: sau Pestera Laptelui de Piatra, al carei nume se trage de la depozitele de “montmilch” (asociatie de diferite minerale de culoare alb-imaculata), este situata pe versantul nordic al masivului Postavaru, la circa 1h 15 min de mers din Poiana Brasov.

 

Biserica fortificata din Cristian: biserica evanghelica saseasca din secolul al XIII-lea, fiind construita atunci in stil romanic, dar recladita in secolul al XIX-lea in stil neoclasic.

 

 

 

Bran – Moieciu: una din cele mai cautate zone turistice din Romania, datorita faimosului castel, traditiilor locale cat si a minunatelor peisaje si a numeroaselor valori istorice : comuna Moieciu este pe una dintre cele mai vechi cai de comunicatie de pe teritoriul romanesc, cunoscuta chiar inainte de ocuparea Daciei de catre romani, iar sapaturi arheologice au scos la iveala urme de locuire din perioada paleolitica, precum si un castru roman.