Prin participarea la aceasta competitie, concurentii confirma ca au citit si inteles regulamentul prezentat mai jos, au acceptat conditiile si regulile de participare, fiind responsabili de propriile actiuni.

1. Categorii si traseu

Participantii la duatlon vor fi impartiti in urmatoarele categorii:

 • Tura Scurta Individual (Feminin si Masculin)
 • Tura Lunga Individual (Feminin si Masculin)
 • Tura Scurta Stafeta
 • Tura Lunga Stafeta
 • Mini Duatlon

Pentru detalii despre traseu accesati: http://duatlontarabarsei.ro/category/traseu/

Organizatorii isi rezerva dreptul de a face modificari ale traseului publicat din diferite motive, cum ar fi siguranta concurentilor, conditiile meteo nefavorabile, restrictii de circulatie, etc.

De asemenea organizatorii isi rezerva dreptul ca in functie de numarul de concurenti, acestia sa fie impartiti si pe categorii de varsta, precum si dreptul de a comasa categoriile existente daca vor fi mai putin de 5 participanti.

Recomandam concurentilor legitimati sa participle la categoriile Tura Lunga Individual sau Tura Lunga Stafeta.

Traseul pentru Mini Duatlon va fi in apropierea zonei de Start/Sosire. In proportie destul de mare traseul va fi pe partia de biatlon si va avea o mica diferenta de nivel.

2. Echipament

Pentru proba de bicicleta, este obligatoriu ca fiecare concurent sa aibe: bicicleta echipata adecvat pentru un concurs MTB si casca de protectie. Se recomanda concurentilor sa aibe asupra lor un bidon cu apa de 0.5 L, camera/camere de rezerva si pompa de mana, si alte lucruri necesare in caz de pana.

Lipsa echipamentului obligatoriu pentru proba de bicicleta, duce la descalificarea concuretului.

Pentru proba de alergare montana, echipamentul trebuie sa fie adecvat categoriei la care este inscris concurentul. Se recomanda incaltamintea cu talpa aderenta si geaca de ploaie, dar nu sunt obligatorii.

3. Varsta

Varsta minima de participare la Duatlon este 18 ani. Pentru concurentii sub aceasta varsta, este nevoie de acordul scris al parintilor, ca pot participa la concurs, fiind mentionata si categoria la care se vor inscrie. Concurentii sub 14 ani, trebuie sa fie insotiti pe tot traseul de unul din parinti.

Pentru Mini Duatlon vor exista doua categorii de varsta: 9-12 ani si 13-16 ani. Este nevoie de acordul scris al parintilor pentru participarea la concurs. Se recomanda prezenta la fata locului a parintilor.

4. Taxe de inscriere

Campania “3+1″:
 1. Valabilitate: 24.05.2018 – 24.06.2018 (29.06.2018).
 2. Beneficiari: toti participantii de la categoriile Individual (Tura Lunga si Tura Scurta) si Stafeta (Tura Lunga si Tura Scurta), cu varsta mai mica de 60 ani, care se inscriu pana la data de 24.06.2018.
 3. Procedura:
  1. Pentru a beneficia de gratuitatea taxei de participare, un participant inscris deja trebuie sa trimita un e-mail la adresa contact@duatlontarabarsei.ro cu numele concurentilor ce se vor inscrie la recomandarea lui (care nu sunt inscrisi mai devreme de data trimterii e-mailului) precum si categoriile la care ei se vor inscrie.
   1. Se pot trimite mai multe astfel de e-mailuri, cu conditia ca numarul total de inscrisi in urma recomandarilor sa fie 3. De exemplu, un participant poate trimite mai intai un e-mail cu numele a 2 concurenti noi, urmand ca ulterior sa completeze lista cu inca un e-mail.
   2. Se accepta inscrierea simultana a unui participant si a altor 3 concurenti carora acesta le recomanda evenimentul, acest lucru fiind posibil daca e-mailul cu noii concurenti (cu numele si categoriile la care se vor inscrie) este trimis inainte de inscriere.
   3. Nu se pot face astfel de recomandari la fata locului (celor care se inscriu pe loc, in zilele de 30.06.2018 si 1.07.2018), decat daca cel ce face recomandarile anunta organizatorii prin e-mail cu numele viitorilor inscrisi pana in data de 29.06.2018 dar si telefonic, la numarul specificat in pagina de contact.
  2. Fiecare concurent ce vine la recomandarea unui alt concurent, va trebui sa respecte una din conditiile:
   1. sa se inscrie online pana in data de 24.06.2018 si sa achite taxa de participare in 5 zile lucratoare, urmand sa trimita dovada platii prin e-mail la adresa contact@duatlontarabarsei.ro, mentionand si numele celui la a carui recomandare s-a inscris. DE asemenea, in detaliile platii, va rugam sa mentionati textul “3+1”.
   2. sa se inscrie si sa achite taxa de participare la fata locului, mentionand numele celui la a carui recomandare s-a inscris, dar respectandu-se conditiile de la punctul 3.1.3 .
  3. Achitarea taxei se poate face cumulat: nu este necesar a se face individual, de catre fiecare in parte, ci se poate face o singura plata (prin virament, ordin de plata, etc)  cu suma totala si se poate trimite un singur e-mail cu dovada, cu conditia respectarii termenului de plata (5 zile lucratoare, de la data inscrierii).
  4. Concurentul care a facut recomandarile va primi confirmarea eligibilitatii sale prin e-mail, dupa ce ultima dintre celelalte 3 taxe de participare a fost achitata. Daca aceasta s-a efectuat la fata locului, confirmarea se va primi dupa incheierea concursului.
 4. Returnarea taxei de participare:
  1. Poate sa lipseasca, daca cel ce face recomandarile nu a achitat propria taxa pana la momentul validarii celorlalte 3 taxe de participare. In acest caz, nu mai este necesara plata iar validarea inscrierii acestuia se face automat, in urma unui e-mail de confirmare din partea organizatorilor.
  2. Pentru cei ce au achitat-o pana la data concursului (inclusiv la fata locului, cu conditia sa se fi inscris online), se poate face intr-unul din urmatoarele moduri:
   1. Personal, la fata locului, dupa incheierea concursului.
   2. Ulterior, prin transfer bancar sau personal.
Inscrieri GRATUITE:
 • Mini Duatlon
 • Pentru participantii cu varsta mai mare de 60 ani (daca la stafeta doar unul dintre participanti se incadreaza la aceasta categorie, se va plati jumatate din taxa)

La celelalte categorii taxa de inscriere se poate plati dupa cum urmeaza:

Categorie 3 Martie – 11 Martie12 Martie – 31 Mai1 Iunie – 28 Iunie30 Iunie – 1 Iulie
INDIVIDUAL50 RON80 RON100 RON120 RON
STAFETA90 RON140 RON160 RON180 RON

Achitarea taxei se poate face prin:

 • transfer online (internet banking),
 • virament/ordin plata la banca
 • numerar la magazinul Himalaya Brasov, situat pe Str. REPUBLICII, Nr. 23 Braşov, Tel: 0268477855.

Ultima zi de plata pentru inscrierile online este 24 iunie 2018
Cei care nu au platit pana la aceasta data, vor achita taxa de inscriere de la fata locului pe 30 iunie – 01 iulie 2018.

Detalii necesare plata prin virament bancar sau ordin de plata:

Asociatia Floare de Colt Brasov, CIF 11922111,
Cont bancar RO98WBAN00991V037628RO01, deschis la BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA
Detalii plata: Nume Prenume / Contributie DTB / Categorie (TS,TL, TS stafeta, TL stafeta). Daca este cazul, pentru promotia 3+1, adaugati si textul “3+1”.
Ex: Tudor Paul / Contributie DTB / TL

5. Inscriere / validarea inscrierii

Inscrierea se poate face dupa citirea regulamentului concursului prin completarea formularului online sau la fata locului. Fiecare concurent va semna inainte de concurs si o declaratie de participare la competitie pe proprie raspundere.

Achitarea taxei trebuie facuta in maxim 5 zile lucratoare de la data inscrierii online, iar pentru validarea inscrierii trebuie trimisa dovada achitarii taxei pe mail, la adresa urmatoare: contact[at]duatlontarabarsei.ro.

Daca plata a fost facuta cu o saptamana inainte de concurs, atunci pentru validare concurentii vor prezenta la fata locului dovada achitarii taxei.

Neplata taxei de inscriere duce la eliminarea concurentului de pe lista de start.

6. Numarul de concurs

In momentul validarii, concurentii vor primi numerele de concurs. Acestea se vor atasa dupa cum urmeaza:

 • La proba de bicicleta vor exista
  • numar plastifiat ce se va prinde in partea din fata a bicicletei, pe ghidon
  • eticheta autoadeziva ce se va lipi pe casca.
 • La proba de alergare, numarul se va prinde tot in fata, la vedere

7. Puncte de control

Pe parcursul traseelor, vor exista mai multe puncte de control si revitalizare prin care vor trece concurentii.
Dupa terminarea concursului, se va verifica daca a fost respectat traseul. In cazul in care un concurent nu a trecut prin toate punctele de control in ordinea stabilita, acesta va fi descalificat.

8.Oprire / Retragerea din concurs

In cazul in care un concurent se retrage din concurs dupa achitarea taxei de participare, inainte de start, din motive grave de sanatate, organizatorul se obliga sa returneze 50% din taxa. Pentru aceasta, concurentul va trebui sa faca dovada problemelor de sanatate, in caz contrar nu se va returna procentul amintit anterior.

In orice alta situatie, neparticiparea concurentului duce la pierderea integrala a sumei platita pentru inscriere.

In cazul in care un concurent se retrage in timpul concursului, este obligat sa anunte la cel mai apropiat punct de control unde va semna pe foaia de arbitraj. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipaje de politie, salvare, salvamont), iar aceste cheltuieli vor fi suportate de concurent.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a opri din concurs un participant in cazul in care acesta s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu permite continuarea cursei, sau in alte cazuri exceptionale.

9. Obligatii

Organizatorul se obliga

 • Sa asigure punct de informare si punct sanitar in zona de start/sosire
 • Sa efectueze sedinta tehnica inainte de inceperea concursului
 • Sa marcheze traseul pentru concurs si zonele periculoase. Organizatori sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele
 • Sa semnalizeze locurile de traversare a soselolor atat pentru concurenti cat si pentru conducatorii auto
 • Sa informeze si sa ajute concurentii la traversarea acestor zone, traficul nefiind complet oprit
 • Sa asigure mai multe puncte de control si de revitalizare pe traseu
 • Sa asigure medalie pentru toti concurentii care termina traseul si recompensarea primilor trei de la fiecare categorie
 • Sa asigure doua puncte de colectare a gunoaielor pe parcursul traseului

Concurentii se obliga:

 • Sa cunoasca regulamentul concursului, necunoasterea acestuia ne fiind admisa ca si scuza in cazul penalizarilor sau descalaficarii
 • Sa urmeze indrumarile organizatorilor si a organelor de politie
 • Sa treaca prin toate punctele de control, stabilite la categoria sa
 • Sa aibe un comportament Fair Play fata de ceilalti concurenti
 • Sa protejeze mediul inconjurator si sa nu lase resturi, ambalaje, sticle, camere de bicicleta, etc pe parcursul traseului
 • Sa anunte organizatorii (telefonic, la primul punct de control, etc) de producerea accidentelor pe traseu ale altor concurenti
 • Sa isi transporte singur echipamentul (bicicleta, rucsac, etc) inapoi in zona de start in cazul abandonurilor sau descalificarii. Exceptie fac accidentarile grave care nu permit transportul echipamentului.
 • Sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice pe portiunile unde vor merge pe sosea, deoarece in anumite locuri circulatia nu va fi complet oprita.

10. Raspundere

Concurentii trebuie sa mai fi mers pe bicicleta si sa mai fi alergat pe teren accidentat.
Fiecare concurent trebuie sa fie constient de pericolele care pot aparea intr-o competitie de acest gen, atat la proba de bicicleta cat si la cea de alergare montana, participarea fiind pe proprie raspundere.

Prin inscrierea la competitie pe proprie raspundere, concurentul renunta la orice drept de a solicita despagubiri sau de a recurge in instanta impotriva oricarei persoane implicata in organizarea competitiei, a partenerilor sau a sponsorilor pentru eventualele daune materiale sau accidente.

11. Penalizari si descalificari

Se vor aplica penalizari de 5 minute in urmatoarele cazuri:

 • Pentru fiecare obiect lipsa din echipamentul obligatoriu la proba de alergare (vezi sectiunea „Echipament”)
 • Nerespectarea mediului inconjurator

Descalificarea concurentului se va face in unul din urmatoarele cazuri:

 • Nerespectarea indicatiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu la proba de bicicleta si purtarea numarului de concurs (vezi sectiunea „Echipament”)
 • Pentru mai multe penalizari stranse pe parcursul cursei
 • Comportament nesportiv sau lipsa de fair play fata de alţi participanţi, oficiali, public etc.
 • Scurtarea traseului
 • Primirea de asistenta din exterior
 • Schimbarea bicicletei in timpul concursului
 • Schimbarea numarului de concurs

Organizatorul considera ca accidentarea concurentului nu ii mai permite continuarea cursei.

Lasarea de resturi, ambalaje, etc. pe parcursul traseelor (intre posturi) si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la urmatoarea descalificarea.

12. Modificari ale traseului si evenimente de forta major

Organizatorii isi rezerva dreptul de a schimba regulile si traseul in cazul in care vor fi nevoiti, iar modificarile vor fi publicate in timp util pe pagina oficiala de internet www.duatlontarabarsei.ro.

In caz de forta majora (orice evenimente care ar putea influenţa buna desfasurare a concursului, cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore) care determina organizatorii sa anuleze competiţia, inaintea inceperii concursului, 50% din taxa de participare va fi returnata.

13. Alte reguli si recomandari

Suporterii nu au dreptul de a ajuta concurentii de-a lungul concursului ci doar de a-i incuraja; exceptie fac accidentarile. Acestia trebuie de asemenea sa respecte indicatiile autoritatilor si ale oficialilor si sa aiba o conduita adecvata, sa nu deterioreze marcajele existente pe traseu, sa protejeze mediul inconjurator si sa nu lase resturi, ambalaje, sticle etc. pe parcursul traseului si sa nu impiedice buna desfasurare a competitiei.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a penaliza concurentii ai caror suporteri incalca aceste reguli.